Charuta

Ukens kvinne hos #OssKvinner: Charuta Patwardhan Ranade

#OssKvinner ønsker hver uke å fremheve kvinner vi mener fortjener å fremsnakkes. Denne ukens kvinne er Charuta!


Charuta er fra Pune, i Maharashtra, India. Hun kom til Norge i 2016. Høsten 2019 stod Charuta for første gang siden hun tok utdannelse innenfor kjemi og senere markedsføring, og med 14 års arbeidserfaring innenfor IKT, uten jobb. Hun tok derfor kontakt med #OssKvinner hvor hun fortalte at hun ønsket å arbeide som frivillig. En av hennes første arbeidsoppgaver var å være med på å sette opp arrangementet «Aktivitetsdag for kvinner», som hadde som mål å gi kvinner knyttet til #OssKvinner muligheten til å være i fysisk aktivitet, og få muligheten til å prøve ulike treningsformer som yoga, selvforsvarskurs, Zumba og Stand Up Padling (SUP). Charuta brukte sine ferdigheter innenfor markedsføring til å kontakte, rekruttere og markedsføre aktivitetene til interesserte, det ble en stor suksess! Senere arbeidet hun også med promotering på Instagram og artikler til nettsiden.


Charuta forteller at erfaringen og mestringsfølelsen hun fikk ved å være medlem og frivillig hos #OssKvinner var viktig.


«Det var den første plattformen hvor jeg kunne møte og snakke med ulike kvinner med ulik bakgrunn, med ulike opplevelser om hvordan det var å arbeide og leve i Norge. Høsten 2019 var første gang jeg stod uten jobb og ikke hadde inntekt, men det å treffe Karen og flere som hadde vært i min situasjon, men som nå var ute i jobb, gjorde at jeg hadde troen. Det var motiverende og ga meg selvtillit å være en del av #OssKvinner. I tillegg til selvtillit, hjalp også #OssKvinner med å bygge seg opp et nettverk, og jeg har mange bekjente jeg møtte via #OssKvinner som jeg fortsatt har kontakt med»


Charuta driver i dag sin egen bedrift, kalt Sampoornaa Foods! Bedriften består av å importere og selge indiske matvarer. 


«Jeg ønsket å gjøre noe her i Norge også. Noe jeg ønsket var å ta med smaker fra India som man ikke har tilgang til her. Først og fremst brukte jeg mye tid å oppfylle og få innvilget alle krav og retningslinjer som må følges for å kunne selge matvarer. Jeg gjorde mye research om hvordan jeg kan få til å tilby nye smaker til de som bor her i Norge. Endelig kom jeg på et punkt hvor jeg kan importere og selge unike og eksklusive matvarer. Det har vært veldig interessant

Matvarene Charuta selger finner du på nettsiden hennes www.sampoornaafoods.com ,hvor hun driver med salg av indiske matvarer fra det kjente og pålitelige merket Chitale Bandhu Mithaiwale som har drevet siden 1939.


Foreløpig består utvalget hos Charuta av tre ulike matvarer, disse er

Bakarwadi


Små, knasende og smakfulle rundstykker

Modak


Marsipanlignende godteri laget av cashewnøtter

Farsan


En sprø og knasende blanding bestående av flere ulike snacks 

Målet til Charuta er å utvide sortimentet til Sampoornaafoods, og hun har flere ting planlagt i fremtiden.


Hun forteller oss


«Jeg ønsker å tilby en ny dimensjon av indisk mat, jeg ønsker å videreselge produkter som ikke så mange i Norge har smakt eller hørt om, skape en ny dimensjon av indisk mat for nordmenn.»


Bli med og støtt lokale kvinnelige grundere som Charuta, og tips oss gjerne om andre kvinner du mener fortjener å fremsnakkes!